Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дънчила: Не ме е страх да изгубя поста си

23 май 2019, 13:19 часа • 2121 прочитания

След като ръководителят на управляващата Социалдемократическа партия – Ливиу Драгня изпрати предупреждение до премиера Виорика Дънчила, тя каза по време на визитата си в Бакау, че не е уплашена от това да изгуби работата си. „Винаги когато приемаш даден пост знаеш, че ще дойде деня, в който трябва да го напуснеш”, каза Дънчила.

„Не съм уплашена. Винаги трябва да приемаш поста си със знанието, че ще дойде един ден, в който ще трябва да се откажеш от него, но когато напускаш трябва да си сигурен, че си направил правилното нещо”, каза румънският премиер, предаде БГНЕС.

Дънчила също така добави, че намира за нормално партията да наблюдава дейностите в правителството.

„Ние сме политическо правителство - имаме одобрението на партията и подкрепата на председателя, и е нормално да бъдем наблюдавани. Мисля, че постигането на 79% от управляващата програма е добро нещо и ще бъде одобрено от партията. Нормално е да имаме план, да имаме цели и крайни срокове”, заяви Дънчила.

В интервю за Адеварул лайв, председателят на социалдемократическата партия Ливиу Драгня обяви, че ще анализира ситуацията на премиера по отношение на с връзките ѝ с партията, след изборите. Драгня заяви, че същото ще важи и за другите членове на правителството.

Премиерът разкри, че тя ще се опита да убеди колегите си в изпълнителния комитет на партията да направят разместване в правителството, а не преструктуриране.

„Надявам се да убедя колегите си в изпълнителния комитет да направят едно разместване, а не преструктуриране”, каза още тя.

Дънчила отхвърли възможността за преструктуриране на правителството чрез гласуване в парламента казвайки, че предпочита институционален диалог и разместване по предложения от президента начин.

От своя страна Драгня, който изглежда се е отказал от преструктурирането заяви, че е трудно да свикаш пленарна сесия преди избори.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес