Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Буяр Османи: Извършват се последни приготовления за промени в конституцията

06 юли 2023, 23:35 часа • 1801 прочитания

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи заяви, че в момента се извършват последните приготовления за конституционните изменения и че очакванията му са те да бъдат внесени бързо в парламента, съобщиха македонските медии. 

„Трябва бавно да премахнем тези пластове пропаганда, за да стигнем до същността на конституционните изменения“, каза той. „Извършват се заключителни приготовления. Очаквам това да стане бързо. Времето е определено така, че да бъде подходящо, т.е. да подпомогне дебатите и обсъжданията. Смятам, че самото внасяне ще бъде преломен момент, т.е. важен момент, защото очаквам, че тогава ще проведем съществен дебат относно съдържанието на измененията“, заяви тази вечер министърът на външните работи Буяр Османи в интервю за телевизия Канал 5.

Според него този момент е много важен, за да може правителството да изпрати измененията и да започне дебат относно съдържанието на промените. „Ако загубим в този дебат, т.е. гражданите са убедени, че това са лоши формулировки, това е справедливо. Трябва обаче бавно да премахнем тези пластове пропаганда, за да стигнем до същността на конституционните изменения“, каза министърът на външните работи, цитиран от БГНЕС.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес