Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китай: COVID може да се предава чрез замразени продукти

20 януари 2022, 13:31 часа • 3751 прочитания

Администрацията на Пекин се обърна към жителите на китайската столица с молба да бъдат изключително внимателни при купуването на местни и внесени от чужбина замразени хранителни продукти заради високия риск от заразяване с коронавирус. Това съобщи днес заместник-ръководителят на центъра по контрол и профилактика на заболяванията Пан Синхо.

„Всеки от нас трябва да бъде по-внимателен. Трябва да се избягва максимално купуването на замразени продукти през интернет или търговски агенти, както на китайски, така и на вносни стоки, произведени в райони с висок брой заразени с коронавирус“, каза тя.

Замразените продукти трябва да се купуват в магазини, съответстващи на официалните стандарти и да се избират стоки, проверени от компетентните органи на Пекин. „Съветвам след закупуването на продукта опаковката или да се дезинфекцира, или да бъде сменена изцяло“, допълни Пан Синхо.

През последните дни в Пекин са регистрирани няколко случая на коронавирус в различни части на града, включително вариантите Делта и Омикрон. Според местни експерти, инфекцията най-вероятно е влязла чрез пощенски пратки и върху пакети със замразени храни в Пекин, където от доста дълго време има идеална епидемична ситуация.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес