Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ирански депутат поиска убийство на израелския премиер Бенямин Нетаняху

05 август 2024, 13:25 часа • 795 прочитания

Иранският депутат Мохамед Касим Османи заплаши с убийство израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в отговор на ликвидирането на лидера на "Хамас" Исмаил Хания насред Техеран в края на юли.

Още: От жертва до виновник: Нетаняху води Израел по пътя на голяма война в Близкия изток

"Нищо по-малко от смъртта на Нетаняху"

"Надявам се, че още една операция "Истинско обещание" (така иранците нарекоха масираната атака с ракети и дронове срещу Израел на 13 април - бел. ред.) ще бъде извършена като кръвно отмъщение за Исмаил Хания. Ние не сме съгласни на нищо по-малко от смъртта на Нетаняху", заяви Османи в обръщение от трибуната на иранския парламент, съобщава местната телевизия IRIB.

Още: Израел обсъжда нанасянето на превантивен удар срещу Иран и Ливан

Според депутата Израел е "станал толкова нагъл", че вече "пролива кръвта на гост в Техеран", а Иран ще избере удобен момент, за да отмъсти за смъртта на Хания, цитира думите му News.am.

Лидерите на Иран и "Хизбула" вече се заканиха да отмъстят за убийствата на висшия военен командир на ливанската ислямистка организация Фуад Шукр и на политическия лидер на "Хамас" Исмаил Хания. Последният беше ликвидиран насред иранската столица в края на юли, а спекулациите как точно е станало това, са много: 

The New York Times: Бомба, поставена два месеца преди това, е убила Хания

Може ли иранци да са убили лидера на "Хамас" Исмаил Хания? (СНИМКИ)

Лидерът на "Хамас" е убит с изстреляна от чужбина ракета: Близко до "Хизбула" издание

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес