Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Група от осем души се опита да приватизира руски завод чрез въоръжено нападение

05 октомври 2019, 08:29 часа • 2730 прочитания

Въоръжена група нападна „Кубански заводи” в руския Краснодарски край, с цел да го приватизира, пише БГНЕС. Произшествието е станало в южния град Славянск на Кубан. Осем души с кавказка външност и въоръжени с огнестрелно оръжие, нахлули в завода и взели за заложници намиращите се вътре работници. Групата стреляла по двама охранители, които са настанени в местна болница. По-късно заложниците били освободени, а "приватизаторите" се барикадирали в предприятието.

Започнали са преговори, като властите успели да установят кои са нападателите и да задържат седем от тях. Според обяснението на полицията, е възникнал конфликт поради спор между стопанисващите предприятието и лица, претендиращи за право на управление. По-късно съсобственикът на „Кубански деликатеси” Владимир Скрипка съобщи за изданието РБК, че му принадлежат 50% от завода. Той обясни, че заради смъртта на партньора му Иван Радченко се създал „временен проблем с правото на наследяване”, защото трети лица се намесили и искали да използват ситуацията, за да сложат ръка върху завода.

Скрипка разкри, че претенции предявило неизвестно до момента юридическо лице, което иззело учредителната и финансовата документация на „Кубански деликатеси” и заповядало на нападателите да не го пускат в завода. Заводът произвежда зеленчукови и плодови консерви.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес