Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има ли видеонаблюдение на опасни места в Асеновград?

07 ноември 2018, 09:12 часа • 2449 прочитания

Засега не се очаква община Асеновград да изгради видеонаблюдение на тъмни и непосещавани от много хора участъци в града. Това става ясно от отговор на въпроси, поставени от Actualno.com пред общинското ръководство.

Питането ни бе във връзка с потенциално опасните зони, в които би могло да се извърши престъпление. Все пак, от градската управа отговарят уклончиво, като не се ангажират със становище за поставяне на видео камери - нито отричат, че такива ще има на възлови места в града. Припомняме, че екипът ни направи проучване сред асеновградчани, които класираха няколко зони, които се страхуват да посещават сами. Като такива бяха посочени паркът до ЖП гарата, мястото около Спортна зала „Асеновец“, Младежкият хълм край Палеонтологичен музей „Димитър Ковачев“, пътят към Асеновата крепост, пешеходните подлези при общинския пазар и други.

Поради голямата значимост на проблемите, свързани с опазване на обществения ред, превенцията и защитата на населението, е необходимо комплексното им решаване, казват от община Асеновград. И подчертават, че трябва да се отчитат перспективите на взаимодействие между МВР и местните власти чрез изграждане на интегрирана автоматизирана система за сигурност, която да отразява приноса на общините и ползите за безопасността на гражданите.

Относно въпроса за извършен оглед и установено ли е липсващо осветление или неизправни осветителни тела на обществени места в Асеновград, както и какви мерки ще бъдат предприети за отстраняване на тези проблеми, от администрацията посочиха, че всеки сигнал се проверява. От градската управа уточниха, че своевременно се отстраняват причините и последиците от възникнали проблеми, свързани с нарушено осветление на територията на общината.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес