Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жени тичат по токчета в благотворителното състезание "Кифла Run"

06 март 2019, 09:35 часа • 2948 прочитания

"Едно забавно събитие с реверанс към всички дами, които така или иначе тичат в ежедневието си по куп неща и задачи." Така описват инициаторите идеята си за провеждане на първото по рода си състезание в Асеновград, в което дами ще тичат по токчета.

Тази събота (09.03.19 г.), ден след 8-ми март - Международния ден на жената - организаторите от клуб "Тангра", Център за местни инициативи и развитие (МИРА), Спортен клуб "Тритон Екстрийм" и община Асеновград предизвикват дамите да се впуснат в едно по-различно предизвикателство. Те приканват асеновградчанки да се включат в надпреварата по тичане, тъй като всички "тичаме ежедневно, без да е тренировка или за удоволствие. Не в природата, не с маратонки. Тичаме за работа, към детската градина, за среща с приятели или с половинката, към вкъщи вечер при семейството. Бързаме, за да се срещнем с приятели, към педиатъра или пък до магазина. Тичаме по какви ли не поводи от съвременния живот, и то без екипировка по всякакви градски терени", припомнят инициаторите на нестандартната надпревара.

Точно заради всички тези причини групата асеновградчани решиха да организират състезание по бягане в градска среда. Но не с екипировка, а с всекидневното облекло. Целта е да се покаже пред обществото, че тичането, осъзнато или не, е ежедневие за всяка една дама. Състезанието ще бъде проведено в съпричастност към жените, борещи се с рака на гърдата. Организатори и участници се обявяват с гласност против домашното насилие. Освен всичко, надпреварата по тичане с токчета в Асеновград ще бъде проведен в подкрепа на Лизавета Иванова - асеновградчанката, страдаща от множествена склероза и има нужда от средства за терапията си.

За тази цел ще бъде поставена кутия за дарения. "Кифла Run" ще стартира точно в 11:00 ч. на 09.03.19 г. от централния площад в Асеновград "Академик Николай Хайтов". Маршрутът няма да е повече от километър. Ще премине през фонтана на центъра, моста при старата пловдивска автогара, от кръговото кръстовище наляво към "Железния мост" и обратно към финала на централния площад. "Препоръчително е с официално облекло и обувки, но никой няма да върнем по бански, по шорти, с маратонки или джапанки", казват в заключение организаторите на събитието.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес