Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца и родители с подписка – искат приют за бездомни кучета в Асеновград

31 май 2018, 11:55 часа • 2221 прочитания

Родители и деца от Асеновград организират подписка с искане да бъде изграден приют за безстопанствените кучета в града. Проблемът с бездомните четириноги в общината е налице от години.

Идеята за подписката се родила, когато преди няколко дни майка на две момичета е била преследвана от глутница кучета. Тя разказва, че децата й вече са големи, но заради уличните животни се налага да ги придружава до училище всеки ден. „Надявам се от Община Асеновград този път да обърнат внимание и да се вземат някакви мерки, а не просто да отговарят, че няма средства.“, посочва майката. Друга асеновградчанка твърди, че бездомни кучета са я подгонвали нееднократно.

В подписката си родителите поставят искания, както за изграждане на приют в най-скоро време, така и за кастриране и обезпаразитяване на безстопанствените четириноги, които все още не са били улавяни. Група деца проявили самоинициатива, за да помогнат на родителите си в каузата. Без да казват на никого, те се снимали, качили сами снимката си във Фейсбук и съобщили, че е създадена подписка. Написали и принтирали съобщението, след което го разлепили из града.

Противници на идеята също не липсват. Защитниците на бездомните кучета смятат, че ако бъде изграден приют в Асеновград животните ще бъдат тероризирани или убивани. Подписката е позиционирана в магазин на улица „Александър Стамболийски“ №61 в града. Засега не е определен краен срок за събиране на подписите и дата за входиране на документа в Общината.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес