Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близо 900 лв. на месец плаща община Асеновград за един метач

18 юли 2019, 09:18 часа • 8691 прочитания

Близо 900 лева месечно плаща община Асеновград на фирмата изпълнител за един работник, ангажиран с ръчното почистване на уличната мрежа в града. Това става ясно от отговор на запитване от Actualno.com по темата към общинската управа. Съгласно договор за възлагане на обществена поръчка за услуга, единичната цена за ден на един работник за дейността ръчно метене, която общината изплаща, е в размер на 36,87 лева без ДДС. Или малко над 40 лева с ДДС.

Дали това означава, че за 20 работни дни, например, чистачите на улици в Асеновград взимат по около 880 лева, или от тази сума се отклоняват финанси за други допълнителни разходи, не се уточнява в документа. Един работен ден за дейността ръчно метене представлява осем часа работа на всеки отделен работник. Работният процес се извършва по утвърден дневен график, който засега не се оповестява публично.

Съгласно договора за възлагане на обществена поръчка за услуга, включваща в предмета си ръчно метене на улиците, именно това задължение се извършва от 54 работници, съобщават от градската управа. А към настоящия момент община Асеновград няма сключен договор с лица по програма с Дирекция "Социално подпомагане" за извършване на ръчно метене на улиците на територията на града.

А какво съобщиха по темата преди седмици от сметопочистващата фирма в Асеновград - "КМД", може да си припомните тук.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес