Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асенoвградският кмет връща решението за отстраняване контрольора на болницата

14 декември 2017, 10:43 часа • 1795 прочитания

Асеновградският кмет д-р Емил Караиванов връща за преразглеждане на Общинския съвет решението, с което бе прекратена дейността на контрольора на МБАЛ Асеновград Антонина Славова, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Градоначалникът смята, че то е нецелесъобразно, незаконосъобразно, липсват мотиви и фактически основания. „Опитите на инициаторите за прекратяване на договора да внушат, че кметът сам е измислил този пост и длъжност, са, меко казано, недостоверни. Защото в Община Асенoвград са на разположение два доклада на Сметна палата, с които в специална препоръка се посочва, че липсата на контрольор е в ущърб на обществения и общински интерес.“, аргументира се Караиванов.

Той ще поиска от съветниците отпадане или поне прегласуване на взетото решение. Това ще се случи на предстоящото последно за годината редовно заседание на местния парламент идната сряда. „Редно е съветниците да гласуват ясно с конкретни мотиви, без да обслужват нечия групова стратегия или интерес.“, заяви кметът Емил Караиванов. Той определи като ненормално настояването едно общинско дружество да не се контролира.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес