Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

37-годишен моторист от Асеновград загина, след падане от мотора

10 август 2019, 10:15 часа • 20145 прочитания

Моторист от асеновградския квартал "Долни Воден" загина на пътя между Асеновград и Пловдив снощи. Сигналът за случилото е е постъпил в полицията около 23:20 ч. Съобщено е за паднал моторист на пътното платно между Пловдив и Асеновград. Изпратените на място служители на асеновградското Районно управление и спешна помощ са констатирали смъртта на 37-годишният мъж. По-късно станало ясно, че той управлявал мотоциклет без необходимата за това, категория.

Местопроизшествието е запазено, извършен е и оглед, уточняват от пресцентъра на МВР в Пловдив. Причините и обстоятелствата около инцидента все още се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

Познати на загиналия твърдят, че след падането, мотористът е бил прегазен от движилия се след него автомобил, за което обаче засега няма потвърждение от полицията. Други, преминали по-късно през участъка с катастрофата, разказаха, че моторът на 37-годишния асеновградчанин е бил в канавката край пътя на повече от 10 метра от безжизненото му тяло, което лежало на пътното платно.

След пътния инцидент, движението на превозни средства между Асеновград и Пловдив не беше затруднено, но се регулираше през аварийната лента от служители на полицията. На мястото на катастрофата имаше три полицейски коли и множество събрали се мотористи.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес