Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вълшебните къщи в картините на Румяна Йоргова

22 октомври 2015, 11:43 часа • 28075 прочитания

Румяна Йоргова е родена на 8 юли 1981 г. в гр. София, но семейството ѝ е от Ямбол. Завършила е Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" гр. Пловдив, випуск 2000 г. От няколко години живее в Несебър.

От 7 години е председател на Дружество на несебърските художници. А от две години има ново предизвикателство- с нейна колежка основават Арт галерия "Русо" в стария Несебър.

За себе си Румяна разказва: „Рисувам откакто се помня... дядо като ме взимаше от детска градина ве питаше каква искам да ми купи- сладолед, торта... аз винаги исках боички или пастели. Това винаги е било повод за шеги от страна на семейството ми. Емоционална съм и природата във всичките ѝ форми ме мотивира да рисувам. Всеки ден съм в различно настроение и това влияе и на творчеството ми - имам различни по стил и настроение картини. Трудно се ограничавам и с материала - рисувам с маслени бои, акварел, туш, а за стенопис предпочитам акрил.“

 

В дружеството са осем художника от Несебър и заедно организират по няколко традиционни изложби годишно- за Трифон Зарезан, за празника на Несебър 15-ти август, Никулденска и т.н.

Вижте още от творбите на Румяна Йоргова тук.

Може да разгледате още творби на Румяна на Facebook страницата ѝ.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес