Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинският композитор Руслан Квинта организира благотворителен детски фестивал в България

10 юни 2022, 10:53 часа • 1995 прочитания

Фестивалът на United Kids ще се проведе за първи път в българската столица София на 15-ти и 17-ти юли тази година. Това е най-големият и престижен международен детски фестивал в България, който ще се проведе под открито небе в сърцето на София.

Основната цел на United Kids Festival е да подкрепи талантливи деца, да сподели знания и опит с младото поколение.

Тази година фестивала си поставя като цел да привлече повече внимание към талантливи украински деца, които бяха принудени да напуснат домовете си поради военни действия в страната. По време на всички събития в рамките на фестивала ще се организира набиране на средства за заплащане на часовете по музика за такива деца.

Фестивалът «United Kids» се провежда в рамките на Sofia Summer Fest. Фестивалната сцена ще се намира в Южен парк в близост до музеите "Земята и хората" и "Софийски Арсенал", България, София.

Основатели на фестивала са украинци, а начело на дирекцията на организационния комитет застана известният украински композитор Руслан Квинта, който е работил като продуцент на най-високо оценените телевизионни предавания в Украйна: "Гласът", "Гласът. Деца", Национална селекция на Украйна за Евровизия. Руслан е автор на хитове на такива изпълнители като София Ротару, Ирина Билик, ALEKSEEV, "KAZKA". Руслан ще оглави и международно жури, което ще се състои от водещи експерти в областта на музиката (преподаватели по вокал, композитори, музикални продуценти, режисьори и други културни дейци).

В рамките на фестивала ще бъде проведен музикален конкурс между деца от 6 до 16 години включително. Децата ще се състезават в 5 вокални категории:

• Деца 6-9 г.

• Деца 10-12 г.

• Деца 13-16 г.

• Народни вокали (соло)

• Екипи

Заявката за участие във фестивала трябва да бъде подадена не по-късно от 20 юни 2022 г. Формулярът за кандидатстване може да бъде намерен на официалния уебсайт.

Победителят на Гран При ще получи като подарък авторска песен от председателя на журито - Руслан Квинта!

А всички участници ще получат сувенири със символите на United Kids Festival и награди от партньорите на фестивала!

Специален гост на фестивала ще бъде известната група KAZKA - посланик на съвременната украинска музика в света, лидер на радиочарти. Група, чиито песни са възпроизведени над милиард пъти в интернет. Изпълнители на хита "Плакала".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес