Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иво Пецов представя творбите си в изложбата "Из пътешествието"

21 юни 2017, 10:41 часа • 2541 прочитания

На 22 юни от 19:30 часа в галерийното пространството на Coshare HIVE/ КОШЕРа (бул. „Симеоновско шосе“ 104, София) ще се открие изложбата "Из пътешествието" на македонския художник Иво Пецов.

Ретроспективният характер на изложбата се дължи на избора от произведенията, които изпълнени в различни художествени техники, разкриват разновидните художествени вълнения на автора в различни времеви периоди.

Направеният подбор от части на различни тематични цикли цели да покаже най-характерното за отделните лични търсения. Като продукт на своето творческо пътешествие, автора е създал, както рисунки с черен акрил, така и живописни творби с акрил върху хартия или маслена живопис върху платно.

В търсене на по-различно звучене на творбите, както и по-различен експресивен заряд, се стига и до акварелната техника. Изложбата, изцяло говореща чрез рисувателните техники, представя едно лично творческо пътешествие през различните предели на човешката чувствителност.

Иво Пецов е роден в Р. Македония през 1980 година. След завършването на бакалавърска, магистърска и докторска степен в Националната Художествена Академия остава да живее и твори в София. Представил е 13 самостоятелни изложби в Р. Македония, България и Португалия. Участвал е в много групови изложби в различни страни.

Вижте някои от творбите на художника в галерията ТУК

Интервю с Иво Пецов може да прочетете ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес