Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бургас показва екзотични пеперуди

01 юли 2016, 15:42 часа • 2783 прочитания

Над 200 екзотични пеперуди ще бъдат показани в Експозиционен център „Флора“ в Бургас от 4 юли до 31 август. Управителят на центъра Мирослава Аргирова каза, че изложбата на живи екзотични пеперуди от цял свят се провежда за трета година в града. Тя е организирана Община Бургас и Регионалният исторически музей- Бургас.

Пеперудите, които тази година ще бъдат показани в центъра, ще се подменят от нови екземпляри през определен период от време. „Една красива и уникална изложба ще бъде открита съвсем скоро в експоцентъра. Посетителите ще могат да се насладят на уникални тропични видове, а зареждането ще става през различни периоди, така че непрекъснато в залата да има уникални и красиви видове пеперуди“, обясни Аргирова. За насекомите в експоцентъра ще бъдат създадени условия, които се доближават до естествената им среда на живот.

Аргирова добави, че изложбата ще бъде отворена за посетители всеки ден от 10.00 до 20.00 часа. Входът за пенсионери и учащи е 2 лева, а за възрастни - 5 лева. За групови посещения е предвиден семеен билет на цена 8 лева, а деца под 7 г. и хора с увреждания ще разглеждат изложбата безплатно, предаде Агенция „Фокус“.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес