Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп пита: Защо не разследват Обама за руската намеса в изборите?

21 февруари 2018, 21:30 часа • 1704 прочитания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп попита защо Министерството на правосъдието не разследва администрацията на бившия президент Барак Обама за това, че не е направила нищо по време на руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година, пише Washington Examiner.

В Twitter Tръмп написа:

"Въпрос: Ако цялата руска намеса се е случила по време на администрацията на Обама чак до 20 януари, тогава защо тя не е предмет на разследването? Защо Обама не е правил нещо спрямо намесата? Защо престъпленията на Демократите не се разследват? Питайте Джеф Сешънс!".

От изданието припомнят, че Генералният прокурор на САЩ Сешънс се отстрани от всички въпроси свързани с разследването за руска намеса и че във вторник настоящият американски президент е заявил в Тwitter, че Обама не се е задействал срещу руската намеса, защото си е мислел, че кандидатът на Демократическата партия Хилари Клинтън ще спечели изборите, а когато "той е спечелил изборите с лекоте, цялата игра се е променила и руското извинение се е превърнало в наратив за Демократите".

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес