Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стрелбата в Отава вдигна на крак НОРАД

22 октомври 2014, 20:30 часа • 38538 прочитания

НОРАД (Северноамериканското военновъздушно-космическо командване) е в повишена степен на тревога, след като по-рано днес в канадската столица Отава бе открита стрелба на три различни места. Първоначално бе съобщено само за един стрелец, който открил огън близо до парламента на Канада

Не е ясен броят на пострадалите при стрелбите, съобщава АФП, цитирана от "Фокус". НОРАД е съвместна структура на САЩ и Канада, която осигурява отбраната на въздушното пространство на двете държави.

От канадската полиция уточниха, че е било стреляно в района на парламента, край национален военен мемориал недалеч от правителствената сграда, както и в търговския комплекс Rideau Centre.

Вече е потвърдена информацията, че нападателите, които са открили стрелба в центъра на Отава, са били няколко. Двама от тях са били убити от полицията. Още един е бил задържан. Издирват се техни възможни съучастници.

Веднага след инцидента полицията е засилила охраната на намиращата се в близост сграда на парламента, където се е втурнал един от заподозрените, откривайки безразборна стрелба.

Били са евакуирани също така посетителите и служителите търговски център в района. Блокирани са били всички прилежащи пътища. Занятията в университета на Отава са били преустановени.

Инцидентът се случва два дни, след като канадската полиция застреля млад мъж, изповядващ радикален ислям, е ранил двама военнослужещи в Сен Жан сюр Ришельо, провинция Квебек.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес