Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ създадоха структура за проследяване на НЛО

25 ноември 2021, 08:52 часа • 4141 прочитания

Пентагонът обяви създаването на ново звено в структурата на отбранителното министерство на САЩ по разследване на данни за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), съобщава The New York Times.

Известно е, че работата на реорганизираната Група по идентифициране и синхронизация на подхода към въздушни обекти (AOIMSG) ще бъде контролирана от военни и представители на спецслужбите.

Групата ще бъде наблюдавана от зам.-министъра на отбраната по въпросите на разузнаването Роналд Мултри, директора на Обединения комитет на началник-щабовете Андрю Попас, а също висши длъжностни лица от апарата на директора на Националното разузнаване.

AOIMSG ще се съсредоточи върху откриването, идентифицирането и атрибуцията на представляващи интерес обекти във въздушното пространство със специално предназначение, което включва зони на военни операции и полигони. В такива зони НЛО представляват потенциална заплаха за военните пилоти и националната сигурност.

На 26 юни американското разузнаване за първи път от половин век в доклад за НЛО по запитване на Конгреса разказа за съответна заплаха и спомена за 144 случая на предполагаемо наблюдение на неидентифицирани обекти, които не се поддават на обяснение. При това специално беше отбелязано, че някои обекти „очевидно се движеха въпреки известните закони на аеродинамиката“.

Преди това се съобщаваше, че спецслужбите на САЩ са се усъмнили в извънземния произход на НЛО. Няма обаче окончателно решение за това, какво именно представляват дадените обекти.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес