Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар оплождал тайно жени 40 години, станал баща на стотици деца

16 декември 2020, 22:10 часа • 5420 прочитания

104-годишен лекар тайно оплождал пациентки в продължение на 40 г. и станал баща на стотици деца, пише вестник Sun. Филип Певен от американския град Детройт, Мичиган, работил като семеен лекар и изродил децата на над 9 000 жени, пише 24 часа.

Оказало се обаче, че той редовно бил донор на сперма за клиентките си, които искали да забременеят. Миналата година една от неговите биологични дъщери Джейми Хол решила да намери баща си и си направила ДНК тест. Така научила, че татко ѝ е точно Певен. Благодарение на специализиран сайт тя намерила своите кръвни братя и сестри.

“Всички сме родени в една и съща болница и д-р Певен е записан в нашите свидетелства за раждане като акушер и гинеколог, а не като баща”, разказва 61-годишната Хол. Тя започнала да се свързва с всички потенциални роднини, които намерила в сайта. През януари 2020 г. Хол се събрала с една от полусестрите си и решила да се срещне с Певен. Пенсионираният лекар обяснил, че наистина е използвал свой материал за оплождане на пациентките си. Понякога и негови колеги ставали донори. Певен се описва като пионер в изкуственото осеменяване, тъй като бил донор на сперма още от 1947 г. “Не виждам нищо лошо в това. Всички тези жени, включително нашите майки, отишли при него от отчаяние и той им дал каквото им трябвало”, казва Хол.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес