Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крадци обрали възрастна жена, след което я изпратили до дома ѝ

30 април 2023, 14:36 часа • 11504 прочитания

В САЩ учтиви крадци отвлякоха 73-годишната Беки Браун от тексаския град Хюстън и два часа слушаха музика, разговаряйки с нея в колата й, съобщи ABC 13.

По думите на възрастната жена тя зареждала телефона си в колата, когато към нея се приближили двама маскирани. Един от обирджиите имал 20-сантиметров нож, затова Браун, уплашена да не бъде наранена, решила да запази спокойствие и да не оказва съпротива. Мъжете се качили в колата с жената и се опитали да преведат пари от банковата й сметка чрез приложението на телефона, но не успели да направят това заради настройките за сигурност, които им попречели.

В продължение на два часа, опитвайки се да направят паричен превод, те седяха в колата с жертвата си, разговаряха с нея и слушаха джаз. Жената дори се обадила на службата за поддръжка на банката, но не било възможно да преведе парите. Тогава обирджиите принудили жената да отиде в банков клон, откъдето тя изтеглила 2000 долара в брой и им ги дала.

Връщайки се към колата, Браун накуцвала, което е забелязано от един от обирджиите. Той каза, че би искал да й помогне, но не може, защото се страхува да не го видят. „Много го съжалявам. Някъде в него имаше тази доброта и той говореше сериозно“, разказва жената.

След като получили парите, мъжете изпратили Браун у дома, а тя веднага се обадила в полицията. Скоро единият крадците 20-годишният Андре Уилямс, беше арестуван. Срещу него са повдигнати обвинения за отвличане и грабеж. Нарушителят е определена гаранция от $300 хиляди. Вторият престъпник не е заловен. Браун отбеляза, че би искала да посети крадеца, ако влезе в затвора.

По-рано беше съобщено за жител на СА с богата полицейско досие, включващо кражба на шест коли, шофиране в нетрезво състояние, трафик на наркотици, вандализъм и измама. Той е бил арестуван 10 пъти за 31 дни. Последният път това се случило, след като той закарал крадена кола в полицейския участък, за да вземе изоставените си вещи.

Още: Задържаха граничен полицай, поискал и приел подкуп

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес