Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Губернаторът на Ню Йорк е разследван за сексуален тормоз

02 март 2021, 05:20 часа • 1857 прочитания

Прокуратурата на щата Ню Йорк получи одобрение за разследване на губернатора Андрю Куомо по обвинения в сексуален тормоз, предаде БГНЕС.

"Днес получихме мотивационно писмо, с което упълномощихме нашия офис да продължи независимото разследване на обвиненията за сексуален тормоз срещу губернатора Куомо", пише генералният прокурор Лаетиция Джеймс. Тя също отбеляза, че резултатите от разследването ще бъдат публикувани.

По-рано две бивши подчинени на Куомо - Шарлот Бенет и Линдзи Бойлан - направиха изявление, че са били подложени на сексуален тормоз от губернатора. Той отрича и по двата случая. Бенет отправи обвиненията срещу Куомо в събота, Бойлан през декември 2020 г.

Това не е първият скандал през последните месеци, в който е замесен губернаторът. Американските федерални власти и прокуратурата в Бруклин започнаха разследване срещу администрацията на Куомо, заподозряна в укриване на истинския брой жертви от коронавируса в държавните домове за възрастни през пролетта и лятото на миналата година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес