Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глобиха ресторант в САЩ със 140 000 долара за наемане на фалшив свещеник

21 юни 2023, 06:15 часа • 3283 прочитания

Съд нареди на ресторант в американския щат Калифорния да плати 140 000 долара под формата на забавени заплати и обезщетения за това, че е наел фалшив свещеник, за да изтръгва "признания" от работниците си.

По време на съдебния спор, воден от Министерството на труда на САЩ във федералния съд, служител на Che Garibaldi Inc. собственик на ресторант Taqueria Garibaldi, който има обект в Сакраменто и един в Роузвил, заяви, че "свещеникът е призовавал работниците да "споделят греховете си". Той  е питал служителите дали са крали от работодателя, дали са закъснявали за работа, дали са направили нещо, което да навреди на работодателя им, или дали имат лоши намерения към работодателя си", се казва в съобщение на министерството.

Властите започнаха разследване въз основа на оплаквания на служителите, докато Римокатолическата епархия на Сакраменто съобщи, че никой пастор, свързан с тях, няма нищо общо с инцидента.

По време на разследването е установено, че веригата ресторанти не е платила извънреден труд на служителите, заради което й е наложена глоба в размер на 140 000 долара, пише БГНЕС.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес