Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившата съветничка на Обама Сюзън Райс застава начело на Netflix

29 март 2018, 07:50 часа • 857 прочитания

Бившият помощник на президента Барак Обама по въпросите за националната сигурност Сюзън Райс стана част от съвета на директорите на американската компания за видео стрийминг Netflix.

"За нас е удоволствие да приветстваме Райс на борда на директорите на Netflix. В продължение на години тя се справяше с трудни и комплексни международни проблеми, демонстрирайки своя ум, честност и проницателност. Надяваме се, че нейният опит и мъдрост ще ни помогнат много", обяви във връзка с назначението на Райс основателят на стрийминг гиганта – Рийд Хейстингс.

В отговор Райс обяви, че се чувства „изключително развълнувана от възможността да се присъедини към една толкова модерна компания, чието ръководство, висококачествени продукции и уникална култура, тя дълбоко цени”.

Райс, която е и автор към "Ню Йорк Таймс" и бивш постоянен представител на САЩ в ООН, оглавяваше Съвета за национална сигурност по време на втория мандат на Барак Обама.

Това я накара да отговаря за външната и националната политика за сигурност, разузнаването и военните усилия в годините след нападението през 2012 г. срещу американското посолство в Бенгази, Либия, което доведе до смъртта на четирима американци. Тогава Райс попадна под огъня на Републиканската партия, които я обвиниха, че омаловажава атаката, считайки я за „спонтанен акт на насилие в отговор на анти-мюсюлмански филм”.

Както отбелязва телевизия CNN, към момента новото назначение на Райс се посреща с огромно недоволство от потребителите на Netflix и републиканците именно заради този случай. В социалните мрежи някои я нарекоха „лъжкиня”, а други „представителка на корупцията в кабинета на Обама”.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес