Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още 39 заразени с коронавирус в Египет

23 март 2020, 22:58 часа • 5496 прочитания

Министерството на здравеопазването на Египет обяви в понеделник, че са регистрирани нови 39 случая на коронавирус за последните 24 часа, като общо броят на заболелите достигна 366 души, съобщи РИА Новости.

Според официалната статистика, сред тези, които са били диагностицирани с вируса през последните 24 часа, няма чуждестранни граждани. Болестта е открита при египтяни, които преди това са били в контакт с носителите на COVID-19.

В резултат на болестта през изминалото денонощие са починали петима души, общият брой на фаталните случаи се е увеличил до 19, а други 68 пациенти се възстановяват.

Като част от борбата срещу коронавируса са прекратени всички международни полети от Египет, с изключение при спешни случаи и полети за извозване на чуждестранни туристи, по-рано са пристигнали в страната.

Властите също така разпоредиха закриването на всички музеи и археологически обекти от 23 до 31 март за дезинфекция и всички необходими санитарно-профилактични дейности. Ресторанти, кафенета, казина, нощни клубове и търговски центрове няма да работят до 31 март. Решението не засяга пекарни, хранителни магазини, аптеки, супермаркети, включително тези, разположени в търговските центрове. Ресторанти, кафенета, фитнес зали и басейни в хотелите работят единствено за гостите според специална заповед на Министерството на туризма. 

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 март

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес