Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вие ме лъжете, че пътувам в европейска държава, аз ще ви лъжа с билетчето

29 март 2016, 10:42 часа • 17121 прочитания

СО има намерение (което най-вероятно ще осъществи, защото е цар в реализирането на тъпи идеи) да вдигне глобата за пътуващите безплатно.

Коментар на редактора

Вероятно се цели сплашване. Логиката на прийома сплашване няма да коментирам. Новината идва дни след друга „блестяща“ идея - да се повиши цената на билета за еднократно пътуване на 1,60 лв. Хрумването потриса с наглостта дори само да бъде изречено официално. Но ние сме свикнали с тази черта на политиците, особено софийските. Не ни стигат дупките, ами и висока цена трябва да плащаме, за да минаваме върху тях.

С това си намерение, обаче, Столична община уби всяко мизерно намерение на образован и възпитан човек да спазва правилата в една от най-мръсните и бедни европейски столици. И единственото, което предизвиква, е отпор. Към отказа ми да ви плащам билетчето се добавя и това да ви платя глобата. Щото сте меганагли.

Всъщност отдавна си задавам въпроса дали СО не трябва да плаща на пътниците си, че оправдават съществуването на някои от мизерните ѝ дейности, в случая т.нар. транспорт, както и поради факта, че условията по някои линии са реално опасни за пътниците.

Идеята ви за глобата няма да проработи и ще ви кажа защо. Защото хората са гладни. Дори сегашното левче е тяхното кафе или закуска. Всички отдавна са научили по кои линии и спирки има контрол.

Друг много важен фактор за избягване на глобата е наличието на братята роми по някои линии. Контрольорите вече са научили, че номерът да проверяват по-светлите пътници и пропускането на тези с по-тъмен тен, отдавна не е работещ вариант. И понеже вие не може да им осигурите сигурността, те ги избягват.

Недоволството е голямо и непрекъснато нараства. С липсата на диалог и рестриктивни мерки ще срещате още по-голям отпор. Не си въобразявайте друго.

Много е жалко да, но това е следствие от вашата политика. Сори.

Докато се лъжем така ще е. Вие ме лъжете, че пътувам в европейска държава, аз ще ви лъжа с билетчето.

Автор: Евгения Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес