Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта срещу престъпници - явно само насилие

22 юли 2015, 11:50 часа • 10843 прочитания

Групичка от млади момчета, звучно кръстени от медиите „неонацисти”, пребиха зверски възрастен човек пред двете му внучета в Борисовата градина. Причината – човекоподобните решили, че по-голямото дете – момче на 11-тина годинки, било циганче.

Коментар на редактора

Буквално е обидно да се пише по тези теми през две-три седмици, но лошото никога не спи. Въпросът е, че става нетърпимо и явно трябва да се мине през един от няколко варианта, за да може нещо коренно да се промени.

Вариант 1 – полицията да заработи като хората. Повече от абсурдно е бащата на децата да казва, че МВР не можело да разследва, докато оперираният му и с опасност да изгуби око баща не подадял жалба. Каква жалба бе, идиоти? Ако е такава законовата процедура, да излиза цялото МВР и да поиска промяна на закона, не да се сеща да опъва палатки само като накарат тулупите в униформи да се пенсионират на възраст, която поне малко прилича на пенсионна, а не на младежка. И докато се настоява всеки ден и час за промяна, като има явен случай като поредният в Борисовата градина, следователите да пишат дори жалба-менте ако трябва и да се хващат на работа. Ако иска, МВР ще намери отрепките за нула време – няма начин да не ги е хванала камера, да не са ги видели свидетели. Отделно полицията си знае контингента - това не е като да търсят Осама Бин Ладен.

Отделно в пустата Борисова градина може да се засилят полицейските патрули – преди година-две по парковете на Мадрид имаше случаи на нападения над деца от педофили. Веднага се реагира с повече инсталирани камери и повече полицаи на рискови места и ти да видиш – секнаха тези нападения. Хванаха и неколцина престъпници, съдраха им задниците „цивилизовано”, в съда и сега е по-мирно и кротко.

Вариант 2 – сами да се пазим. В този случай или трябва да се организират доброволчески отряди, или всеки да се оправя поединично. Доброволци у нас трудничко се намират, но не е нечувана практика – например в Драгалевци, след като ги обираха нощ след нощ, хората си направиха отряди да пазят и предупреждават. Принудиха се просто, след като шефът на СДВР се направи на три и половина. И грабителите си поснижиха нивото на наглост.

За пазенето сам вече нещата са далеч по-сложни и зависят твърде много от физически качества – ясно е, че един 60-70 годишен мъж не може да води ръкопашен бой с четирима-петима-шестима 15-25 годишни. Ръкопашният бой е нещо, за което трябва да си подготвен и да поддържаш форма непрекъснато – няма как всеки да е Рамбо или Терминатор. Все пак си има базови понятия, които всеки може да усвои. Първо – да се избягват потенциално опасни места, явно Борисовата градина в София се превръща в такова. Второ – да се внимава, да се анализира всяка ситуация за потенциален конфликт и ако се усети такъв – бягство, преди да е станало сериозно. В случая с бития дядо абсолютно погрешно е било решението му да се оттегля с достойнство – стигне ли се до нападение от превъзхождащ по сила противник, по-добре е да се бяга, колкото се може, да се вика за помощ. Не е лесно непрекъснато да чакаш опасност, хич не е лесно дори, защото ние не сме войници, а обикновени хора, но е въпрос на воля, на характер, на светоусещане да намалим степента си на безгрижна разсеяност. Трето – да се защитаваш. Ако си по-възрастен човек, единственият реалистичен вариант за защита е огнестрелно оръжие. Газовият пистолет е добра опция, защото законът за притежание не е толкова рестриктивен. Ако обаче имаш оръжие, трябва да си наясно, че си го взел не за украса, а за да го използваш. Извадиш ли пистолет, независимо какъв, трябва да си готов да стреляш. Да си психически наясно, че вадиш оръжие, за да стреляш. Очаквай най-доброто, готви се за най-лошото. Най-доброто е нападателят да отстъпи, най-лошото е да нападне и защитаващият се да застреля човек. Но ако става въпрос за твоето здраве, за здравето на децата ти, на внуците ИЛИ за здравето на нападателя, какво избираш?

Вариант 3 – тук има две опции – Терминал 1 или Терминал 2. Това са вариантите, избирайте.

п.п. И понеже виждам веднага коментари на анонимници, оспорващи думите на бащата на децата, който сам в ефира на Нова телевизия посочи, че му искали жалба от пострадалото лице или от роднините, ако лицето ги е официално упълномощило, да бъдат така добри въпросните лица да отидат на сами на ТОЗИ ЛИНК и да чуят какво казва Петър Иванов във видеото между 7:30 и 9:00 минути.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес