Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пътният тероризъм е по-жесток от ислямския фундаментализъм

13 януари 2015, 11:12 часа • 4081 прочитания

Испанската полиция арестува българин, който пуснал в социалните мрежи видеоклип как кара с 240 километра в час.

След като изгледали видеото, агентите потвърдили от камери, че той шофира в нарушение цяла нощ и е превишил максимално допустимата скорост с 80 километра в час. Наказанието е до 6 месеца затвор или месец и половина обществено полезен труд, както и отнемане на книжката до 4 години.

Коментар на редактора

Вместо да ни занимават с глупостите около Петко Сертов и да се търси невиждана някаква конспирация, МВР може да обърне повече внимание на такива случаи като този в Испания.

Днес поредният висш МВР служител – този път началникът на „Пътна полиция” главен комисар Антон Антонов, обясни как у нас не можело да се прави така със същия тип джигити заради закона. Защото и по магистрала „Тракия” ги има такива елементи, клипчета също се намират в интернет. Та Антонов каза, че трябвало обезателно нарушителят да бъде засечен от полицейски радар, за да го наказват - иначе не можело.

В Испания значи може, в България не може. И защо? Защото МВР, прокуратура и съд търсят как да се скрият зад закона, а не как да го използват за налагане на справедливост. И испанската полиция не е осъдила нашенския Шумахер по клипчето му, но се е задействала като го е видяла, работила е и е намерила охранителни камери, по които вече мандалото е хлопнало. У нас обаче дори не считаме охранителните камери за доказателство в съда, защото същият този съд не им е разрешил да са СРС – такъв е законът. Безумие след безумие. Затова и в България пътният тероризъм ще е много по-голям и опасен от какъвто и да е ислямски фундаментализъм – с по поне 1000 жертви на година по официални статистики! Защото тези, които трябва да спират безумците на пътя, си търсят оправдания да не го правят, а не намират оправдание да си свършат работата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес