Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политическият урок на "Величие", който пак няма да бъде научен

24 юли 2024, 08:38 часа • 5132 прочитания

За най-новия политически "феномен" в България - "Величие", се изписа много. Колегата ми Райко Байчев ги нареди пригледно и отвсякъде:

Размножителният период на Ивелин Михайлов

5 нови имена в прослава на Негово величество, полковник Марков

Манията за Виличии приключи

Странният случай с полковник Марков и войните на светлината

Величието светна и изгасна като телевизор по време на "Костенурките нинджа", когато в България имаше режим на ток. Но дори тази партия предаде незаменим урок на дясното ни (а и не само) пространство – как да те чуят тези, които не искат да слушат. А именно – през алтернативни на традиционните медийни канали.

Твърдо поне 60% от хората в България не гласуват. Никой не може да ги обвини за това, по мое мнение – когато години и години наред само малко по-еволюирали във величието на политическото развитие шетат в парламента, не може да не ти писне. Няма и как да те топли, че от 240 сигурно има там няколко, които знаят защо са в Народното събрание, могат да се държат подобаващо и даже имат акъл да вършат работа. Твърде малко, твърде незабележимо. И става логичното – когато ти писне от нещо, пращаш го по дяволите, дори то да е твърде важно. Забравяш за него и се оправяш както дойде – а може да не е така, може активно да го използваш и контролираш, за да е по-добър и твоят живот.

Доста отдавна политиците ни трябваше да осъзнаят, че масово българите са ги пратили по дяволите. Което е разруха за всички, включително и за тях – най-малкото когато са кокошкари, не могат дори да крадат по-качествено. За да бъдат чути отново, политическите ни сили трябва да намерят различен канал и различни послания. По-прости, но не по-тъпи. Различното е ... Интернет. Там, където по-лесно можеш да привлечеш аудитория от различен тип, ако добре премислиш какво да ѝ кажеш и покажеш.

Да, но за целта трябва добро планиране и много труд. Дълго време. И не става с хора с вече оклепан имидж. Това така и не се променя в България. А "Величие" демонстрира, че когато по-малко познати хора уцелят посланията за публиката, към която се стремят, резултатът е сериозен. Само малко акъл за планиране и упоритост за труд от уж "сериозните" сили в българската политика, които претендират да знаят и могат повече.

Кога ли ще светне "Еврика"?

п.п. Примерът колко открит е онлайн фронтът и какви възможности предлага е Димитър Главчев. Ако не знаете, че ни е премиер, дори служебен, не е беда - предвид изявите му. На 23 юли Главчев стана централна фигура в "превземането" на Интернет - е, Интернет него превзе, само че цялата ситуация е толкова жалка, че и мемета дори не произлязоха. Гледайте близо 50-те минути, в които Главчев говори за най-важното в държавата и ще имате нагледен пример колко зле са нещата, колко лош е продуктът на уж най-силните ни политически субекти. Гледайте, ако можете - трудно е. Много трудно. Много, много трудно. Много, много, много трудно. Абе направо невъзможно - но трябва, като класно в училище, като матура за гимназия и университет или всъщност като влизане в детска градина особено в София. Летвата е поставена толкова ниско, че направо е закопана - затова и "Величие" направи такъв политически скок. Пък ако се появи някой с повече интелект и упоритост, с малко повече дар слово - небето е лимит ...

  1. "Държавата беше там": Главчев каза, че обстановката с пожарите е спокойна (ВИДЕО)
  2. Главчев: Няма нищо лошо в МВР да има хубави коли (ВИДЕО)
  3. Главчев обяви, че в Сметната палата му е по-удобно (ВИДЕО)

Автор: Ивайло Ачев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес