Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По терасите ще ги познаете

05 април 2019, 11:39 часа • 10682 прочитания

Терасата ми е по-голяма от терасата ти. Това май-май е неофициалното мото в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Защото, оказа се, че заместникът на ръководителя ѝ Пламен Георгиев, който се вкара в засега само медиен скандал заради тераса от 186 квадрата, имал също тераса – но по-голяма, 244 квадрата!

Само за сведение, ако не сте разбрали – ако някога така, хипотетично, вземе да се стигне до положение председателят на КПКОНПИ да се окаже в ситуация да си ходи (май-май Пламен Георгиев е в това положение), трябва заместникът му да предложи да стане тази работа. А този заместник си го е избирал Георгиев – по закон.

При 244 квадрата обаче някак въображението ми се отпуши. Доста работи могат да станат на толкова място – нищо, че си го плащал заедно с жената и сина, както е направил Антон Славчев – заместникът на Георгиев. На първо място – може да си направи нещо да му помага в работата. Например едно полигонче – с воден ров, с висилки, дървени препятствия, абе сещате се – нещо като Рамбо. Там г-н Славчев ще тренира и ще се поддържа винаги във форма, за да е на пост срещу никога не спящата корупция.

Обаче пък професията е много напрегната, та може би е по-добре на терасата да има нещо за разпускане. Примерно – тенис корт. По-аристократично е от футболно игрище, а и на футбол трябва да сте повечко, че да е весело, пък после ще искат и да хапнат, да пийнат аверчетата, скъпо ще стане всеки път това разпускане. Тривиално ще е да има сауна с барбекю, но водата успокоява – затова нека да е басейн! За олимпийски размери едва ли ще стигне, но един по-малък с някоя сауна и масажистка – екстра.

Какво ли друго може – може някоя градинка да стане. В единия ъгъл садиш рукола, в другия – домати, оставяш и за зеле, някоя люта чушка, защо не и фасул. Само да не забравя г-н Славчев да си записва всяка година какво къде сади, че не е хубаво на следващата година да повтаря – изтощава се почвата.

Въобще – идеи много, акъл да се дава - също. Само си нямам идея кой ще проверява и наказва проверяващите за корупция!

Автор: Ивайло Ачев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес