Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма етническа карта - има мафиотска карта

12 март 2015, 11:00 часа • 10240 прочитания

"Голяма част от мюсюлманите виждат истинското лице на ДПС, изпитват на собствен гръб федоализма и мафиотските зависимости", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в реч пред парламента вчера (11 март), с която поиска от ДПС да спре заиграванията с етническата карта. "Има граница, след която политическото представителство се оказва непредставително и се появяват лудите глави", предупреди веднага Лютви Местан. Г-н Местан, тръгнат ли да преминават тази линия на толерантност, аз няма да бъда във властта. Аз няма да оставя да се наредят 50 000 души в джамия и там да им говорите. Държавата е много крехка. Ако нещо може да я съсипе... Не ги провокирайте, ще ни изиграят на края", разтревожи се премиерът Бойко Борисов. А днес сутринта Мустафа Карадайъ нарече Радан Кънев фашизоид, защото определя за мафия висшите кадри на ДПС.

Коментар на редактора

Цирк та дрънка. Отдавна лъщи грозната истина, че в България мафията си има държава. И съответно си има представителство в парламента.

Същите тези като Карадайъ, които се обиждат сега защо ги наричат мафиоти, участваха от началото на този век в две правителства официално и във всяко друго неофициално. И оценката е ясна - нищо не направиха. Ако бяха направили, от ЕС щяха да ни махнат правосъдния мониторинг.

Пълно и безподобно нахалство е да ревеш, че си репресиран, когато сам си го търсиш. Търсиш си го с нагли пресконференции в Бургас, където обръщаш един битов скандал в етнически, вместо наистина да потърсиш решение. И въобще откога депутати трябва да решават училищни спорове? И то депутати като Илия Илиев, които заявиха в прав текст: "На 15-16 години природата решава кой е дете и кой жена". Не е нужно дори да казвам, че нищо не последва след това.

Никакво етническо напрежение няма, има самозабравили се дерибеи, които разиграват цяла държава. И то в момента, в който има дори най-малка заплаха да поизлязат от хубавата каца с мед - Лазаров и Писанчев, те се сещат за "репресиите". Страшното е, че биха могли наистина да подпалят чергата - това обаче не е напрежение, това вече е противодържавна дейност. Обаче стиска ли им - да си помислят хубаво.

А какво прави Бойко Борисов т.е. легитимно избраното държавно управление - лендзи на Местан и да обяснява как той нямало да остане в управление, ако ДПС действително вземе да подкладе напрежение. Браво, Борисов! Понеже много обичаш да се пъчиш колко награди сте взели с Цветанов заради отличната ви работа в службите от евроатлантическите партньори, я попитай техните служби - ФБР, ЦРУ, Сикрет Сървис, МИ5, МИ6, Интерпол, Европол и т.н. какво правят като им се поставят ултиматуми? С изнудвачи не преговаряме, ще кажат те. Сто процента.

Борисов е готов и ясен - истински реформи от него няма какво да чакаме. Затова да не плаши с оставка, а да я дава. С държание тип мъжки характер и вид женски полов орган няма какво да заема най-високия пост в държавата!

п.п. Мустафа Карадайъ първо да се научи да говори гладко български език, после да има претенции за първа партия в България. И преди да определи това за репресия, да го питам в Турция има ли партия на българските изселници и с колко депутати е в Меджлиса?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес