Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КОЙ търгува свободата в национален ефир

19 декември 2017, 11:02 часа • 8550 прочитания

Наистина не знаех на кои медии е издател г-н Прокопиев. Лъжа е, че "Икономедиа" е запорирана – ако желае, г-н Прокопиев може да си продаде акциите. Това заяви председателят на КОНПИ Пламен Георгиев в ефира на bTV.

Коментар на редактора

Това е повече от Дежавю. Само преди 5 години, такава покана беше отправена към тогавашните собственици на "Медийна група България Холдинг" Огнян Донев и Любомир Павлов. Това бяха издателите на най-популярните български вестници - "Труд" и "24 часа". "Поканата" стана зад кулисите, но по същия начин – с повдигане на обвинение преди това за Донев и Павлов, а резултатът беше категорично в полза на хората, които наричаме "статукво", "Бай Х*й", Тримата Шишковци – вестниците бяха продадени. Бързо-бързо след това отпадна необходимостта да има обвинение – на 8 март, 2013 година бяха свалени обвиненията срещу Донев и Павлов за пране на пари. Сега Прокопиев е със запор заради незаконни доходи, а вече лично запориращият му обяснява как може да си продаде акциите ...

Ако някой има нужда от повече обяснения, да вземе да ходи да се гръмне. Брули ни вятъра по голите задни части и то все по-здраво, все по-зимно. Защото когато висш държавен служител обяснява как не знаел на кои медии е издател Прокопиев, това е диагноза. И диагнозата е, че държавата иска и работи обществото да не знае. Да не знае КОЙ ограби КТБ. Да не знае КОЙ иска да продължи да граби от АЕЦ "Белене". Да не знае КОЙ прави КАКВО в "Булгартабак". Просто да не знае и да не се интересува от нещата, които всъщност касаят всички, а не само някои. Да не знае какво е национален интерес и какво е личен. И да превръща личния интерес в национален. Така се "правят" дебилите!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес