Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каналджийството и простият мат'рял

11 октомври 2016, 09:39 часа • 6041 прочитания

Доста често се случва в един център да бъдат намирани мигранти, които са записани в друг център. Това призна председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Петя Първанова, която беше министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков.

Коментар на редактора

За втори път Първанова признава пред Националната телевизия, че има случаи на такова „магическо” преместване. И за втори път темата просто си увисва ей така. А е ясно – това мирише, направо смърди, на канали за каналджийство.

Помните ли как Европейският съюз ни обеща 160 млн. евро подкрепа заради мигрантската криза, като председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер изрично говори в годишната си реч за състоянието на Европейския съюз, че иска да види повече техника и хора на българо-турската граница? Обикновено устатият Бойко Борисов обаче не обелва и дума за чужди граничари, които да помагат на нашите. Не обелва и дума дали сме сред държавите, в които новата Европейска служба за гранична и брегова охрана прави стрес тестове на граничната охрана на пет държави-членки на ЕС. Сигурно защото независима проверка ще покаже кристално ясно кой кум, кой сват, кой на мигрантската булка брат!

Всички тези факти навеждат само на една мисъл – и в каналджийството държавната протекция се вихри с пълна сила. Точно както във всички други сектори в България. Не може два пъти в национален ефир отговарящият за бежанците в България да казва как големи групи мигранти чудодейно се появяват някъде си, обикновено по-близо до границата със Сърбия, отколкото е предвидено, и да няма никаква реакция, никакво разследване, НИЩО! Има обаче цистерни с глупости за мигрантската криза, как Брюксел ни е виновен за всичко – нали трябва да лъжем простия мат’рял!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес