Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гнусното ченгеджийство пак победи!

14 септември 2016, 09:39 часа • 24562 прочитания

Реформа в МВР на практика няма да има. Това съобщи лично вътрешният министър Румяна Бъчварова вчера (13 септември).

Коментар на редактора

Големи планове имаше за тази пуста реформа. Най-големият - да се разграничи кой всъщност е полицай на терен и кой седи само зад бюро. На тези, последните, по-популярното наименование е "чантаджии" - просто защото нищо друго не правят, освен да си разнасят чантичките и да гледат каква интрига да спретнат.

Разделение на хартия щяло да има - всички, които не са със статут на полицаи и пожарникари, ще минат по Закона за държавния служител, но като напускат или се пенсионират, вземат 20 заплати. Категориите труд в българското законодателство са въведени, за да се подчертае сложността на професията и физическото плюс психическото изхабяване, заради което следва да има съответно обезщетение. Колко точно се изхабяваш, като тряба да си преместиш чантата от едното бюро до другото? Работиш, значи, 4 за 5, но получаваш 4 по 5!

Логика в отхвърлената реформа няма нужда да се търси. България отдавна страда от ченгетата. Това са всички тези, овладели схемата да си искат процент, независимо от сектора, в който си пъхат носа - иначе моментално стоварват на главата на отказалия "силата на закона" посредством най-различни законни и недотам законни похвати. А Бъчварова отстъпи на Цветан Цветанов - да не пипа "нашите момчета", че хем ще трябват за после, хем да не вземат да спретнат някой кален номер. Честито!

п.п. Ако сте забравили, МВР има най-голям бюджет в държавата - над 1,1 млрд. лева за сегашната година. И все не стигат милиардите, за да имаме наистина полиция, а не мутри, облечени в униформи!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес