Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Човешкият живот се оказа по-малко важен за ГЕРБ от печалбата

24 ноември 2015, 12:54 часа • 10481 прочитания

Вносът на боеприпаси в България остава. Това реши току що Народното събрание със законова поправка.

Коментар на редактора

Законопроектът нямаше да мине, ако не бяха гласовете на ГЕРБ. Имаше две гласувания, в които въздържалите се бяха между 24 и 34 души! "За" вноса бяха 34 души, против - 35-31 (бел. ред. - диапазоните отчитат броя заради прегласуване).

Какво излиза - с този законопроект вносът на чужди боеприпаси за утилизация у нас си остава законна дейност. И това при купищата взривове и човешки жертви през последните две години! Дори вносител от ГЕРБ искаше текстът да се оттегли!

Всякакъв коментар в случая е излишен. Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев защити текста, посочвайки, че в България имало и две фирми - "Експал" и "Дунарит", които не използвали за утилизация човешка намеса - ставало само с техника. Прекрасно - а кой гарантира, че някой масон като собственика на "Миджур" проф. Валери Митков няма да утилизира с хора за по 300-400 лева заплата на месец на човек? Законът не го забранява, защото дори в точката за утилизация няма изрично уточнение това да става само със специализирана техника. Значи ще може с чук да си се блъска по противопехотни мини - както досега.

Оправданията са излишни. Ясно е едно - ГЕРБ пак потвърди, че не се различава от всички гнусни политически партии, които видя българският Преход.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес