Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарът в област Ямбол е напълно локализиран

04 септември 2017, 17:37 часа • 797 прочитания

От обяд пожарът в област Ямбол е ограничен напълно по всички страни. Това каза комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН), пред "Фокус".

„В момента се изгасяват в дълбочина отделни огнища и се пази да не се развие наново. Засега всичко е нормално. Екипите са на място. Булдозерът работеше допреди малко. Служителите от горското са все още там, както и местно население от около 50 човека“, заяви комисар Бързилов.

По думите му пожарът е локализиран напълно и е спряно развитието му, но се доизгасяват отделни огнища. „Това може да продължи и утре, всичко зависи от времето. На настоящия етап няма опасност за населението, пожарът е под контрол. Пожарът ще се охранява и през нощта от екипи на пожарната и горското. Там от време-на време се явява вятър, който може да го разпали“, допълни той.

Комисар Тошко Бързилов коментира още, че в останалата част от страната има само малки пожари, като повечето са на сухи треви и храсти. „В момента имаме 26 такива сигнала, които се отработват. Своевременно са пратени сили и средства. На настоящия етап нямаме данни за развитие на големи пожари“, успокои комисар Тошко Бързилов.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес