Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сабея: Изобщо не ни е страх от Германия

11 юли 2014, 11:48 часа • 7550 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на Аржентина Алехандро Сабея заяви преди мача на тима си срещу Германия, че няма страхове от предстоящия съперник, като отборът му ще подходи с нужния респект.

Пред „Спорт Експрес“ аржентинският специалист каза, че в отбора на Германия винаги са играли страхотни състезатели като Шустер, Матеус и, разбира се, Франц Бекенбауер, като и в настоящия тим има много силни футболисти. Сабея отбеляза, че германците впечатляват с физическата и най-вече тактическата си подготовка в Бразилия. Той призна, че предстои изключително сложен двубой за Аржентина, от който обаче отборът му може да излезе с чест.

Алехандро Сабея отчете, че отборът му ще има ден по-малко за възстановяване и подготовка за предстоящия сблъсък, но се надява това да не се отрази на футболистите му.

Селекционерът на Аржентина говори и за ролята на Хавиер Масчерано в отбора.

Той отбеляза, че Масчерано е символът, емблемата на настоящия отбор. Сабея добави, че не е случаен факта, че Масчерано е единственият в отбора, който има два олимпийски медала. Селекционерът на Аржентина бе категоричен, че Масчерано има ключова роля в отбора както на терена, така и извън него.


Отборите на Аржентина и Германия се срещат на 13 юли (неделя), на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро, във финала на световното първенство по футбол.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес