Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Давид Луис: Всичко друго освен титлата на Световното ще е провал за нас

04 юли 2014, 16:08 часа • 6772 прочитания

Защитникът на бразилския национален отбор по футбол Давид Луис бе откровен, че ако домакините на Световното не спечелят световната титла, това ще бъде провал.

„Селесао“ се намира под огромно напрежение заради очакванията на привържениците им да видят как капитанът на отбора Тиаго Силва вдига трофея на родна почва. Засега обаче отборът на Луиш Фелипе Сколари се представя противоречиво, заради което отнесе и доста критики. По-късно днес бразилците се изправят срещу Колумбия в своя четвъртфинален мач.

„Длъжни сме да спечелим, това е животът ни. Всички бразилци очакват трофей от нас, трябва да им го дадем“ - отчете Луис.

„Имаме наставник, който е печелил световната титла преди и това може би помага. Той е фантастичен към нас.“

„Знам какво си мислят повечето – че всички бразилци искат да бъдат като Зико и Пеле и никой не мисли за защита или тактика. Футболът обаче се промени много, защото сега голяма част от нашите футболисти играят в Европа. Тези момчета са свикнали към различни формации и стилове. Имаме много, много топ имена в отбраната ни сега. Това означава, че Бразилия отдавна не е известна като велик отбор само заради нападателите си“ - допълни футболистът на Челси.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес