Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арена "Пантанал" в Куяба - О Verdao или "Големият зелен" стадион

05 май 2014, 18:24 часа • 24911 прочитания

Арена "Пантанал" - новият красавец в Куяба - беше построен по всички закони на природата и изискванията на екологията. Предвид изключителната флора и фауна точно в този район на Бразилия проектът беше съобразен изцяло така, че да не пречи на цялостната екосистема.

Подходът за опазване на природата е приложен във всяка стъпка при строежа. Дори използваният дървен материал в строителството е бил взиман от специални сертифицирани източници. Отпадъците и боклука около изграждането на съоръжението пък са били рециклирани и са били използвани повторно в рамките на проекта, както и в строителството на пътищата за достъп до стадиона.

Качеството на въздуха и почвата по време на работата също са били под постоянно наблюдение, за да не бъде допуснато замърсяване. Затова още преди да бъде построен напълно този стадион получи прозвището О Verdao, което означава "Големият зелен".

Арена "Пантанал" ще бъде домакин на 4 мача от световното първенство това лято. Максималният брой зрители, които може да се съберат по трибуните, е 42 968. Този мултифункционален стадион е изграден така, че да може лесно да бъде адаптиран към различните събития, на които ще бъде домакин. След световното първенство за което специано беше построен, той ще може да бъде използван за изложби, панаири, прожекции, концерти и всякакви подобни форуми. На него домакинските си мачове ще играят и двата футболни отбора от Куяба - Михто и Операрио.

АРЕНА "ПАНТАНАЛ" ПРИЕМА 4 МАЧА ОТ МОНДИАЛ 2014

 

13 юни 2014

Група В, мач 4

От 01,00 часа: ЧИЛИ - АВСТРАЛИЯ

 

17 юни 2014

Група Н, мач 16

От 01,00 часа: РУСИЯ - ЮЖНА КОРЕЯ

 

21 юни 2014

Група F, мач 28

От 01,00 часа: НИГЕРИЯ - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

 

24 юни 2014

Група С, мач 37

От 23,00 часа: ЯПОНИЯ - КОЛУМБИЯ

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес