Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За 5,3 млн. лв. Враца купува техника и апаратура за борба с кризи и бедствия

17 февруари 2020, 14:04 часа • 4164 прочитания

Техника и апаратура за преодоляване на кризисни ситуации и бедствия купува община Враца. Обществената поръчка е с прогнозна стойност близо 5,3 млн. лева с ДДС и е разделена на пет обособени позиции.

Първата е за купуване на един репатриращ автомобил за катастрофирали тежкотоварни камиони, един спасителен технически автомобил и един снегопочистващ автомобил с разпръскващ модул.

Втората позиция е за един високопроходим пикап и един специализиран автомобил за транспортиране на кръвни продукти и човешки органи за трансплантация.

Третата е за доставка на лодка RIB с транспортен колесар.

Четвъртата позиция е за 10 броя многофункционални апарати за ЕКГ, дефибрилация и мониторинг на спешен пациент с възможност за пренос на всички жизнени параметри в реално време (телемедицина) и 10 транспортни респиратора за командна и асистирана вентилация с кислородни бутилки за санитарни автомобили.

Петата е за купуване на линейка с кувьоз за транспортиране на новородени. Средствата за цялата тази апаратура и техника са осигурени по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България, а максималният срок за изпълнение е 360 календарни дни.

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес