Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Враца с богата програма за двойния празник на 14-ти февруари

02 февруари 2023, 17:30 часа • 1911 прочитания

С богата програма на 14-ти февруари във Враца ще бъде отбелязан празникът Трифон Зарезан и Денят на влюбените - Свети Валентин.

От 12:00 часа в Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански“ ще се пресъздаде народният обичай по зарязване на лозите. Възстановката ще бъде представена от самодейците от НЧ „Милин камък“ в село Мраморен. Участие в отбелязването на Св. Трифон ще вземе и представителният танцов състав „Хемус“ към община Враца.

При Сувенирната палата ще бъде разположена шатра на доброволци от БЧК, които ще раздават валентинки, ще организират игри за двойки и др. От 11 часа започва благотворителен базар, организиран от младежите на Ротаракт, за закупуване на образователни игри за детски градини.

От Младежкия център в 12,30 ч. ще проведе тематични игри за жителите и гостите на града, ще украсят и дърво с червени сърца.

В Младежкия дом от 18,30 часа е  организирано неон парти под наслов „Обещай ми любов“.

На 14 февруари е и крайният срок за предаване на творбите за участие в 23-тия Национален поетичен конкурс „Любовта“. Отличените автори и наградените произведения ще бъдат публикувани на 22 февруари.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес