Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът в Бяла Слатина ще гледа делото срещу Мартин и Спас Чокови

01 февруари 2016, 07:50 часа • 3705 прочитания

Районен съд – Бяла Слатина ще гледа делото за побоя на студента Венислав Николов в Бяла Слатина. За него на подсъдимата скамейка за изправени група от петима души сред които и Мартин и Спас Чокови, съобщиха от прокуратурата.

Според обвинението на студента е причинена средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Разследването установило, че на 09.03.2014 год. в Бяла Слатина, връчанско, в дискотека „Екстази” петимата са ударили множество пъти Венислав с ръце и крака. Заради това той получил множество увреждания: многофрагментно счупване на пръст на дясна ръка, разкъсно-контузни рани с отоци на главата, лицето, устните, в областта на дясна ушна мида и дясно рамо, счупване на зъби, кръвонасядане на двата леви клепача и др.

Побоят бил започнат от Мартин Чоков, който безпричинно ударил Николов с метален бокс в главата, след което продължил да го удря в областта на главата и тялото. Към него постепенно са присъединили и другите, които продължили да го ритат. След този побой младежът паднал на пода. Ударите продължили да се сипят по цялото му тяло, ръцете и главата.

Разследващите разпитали и обвинените за побоя и свидетели, провели очна ставка, има изготвена съдебно-медицински и съдебна психиатрично-психологична експертизи. Заключението на медиците показва, че на Венислав са причинени най-малко осем увреждания, нанесени с ръце или крак, чрез наслагващи удари с или върху твърд тъп предмет. От назначената по делото експертиза е видно, че Мартин Чоков, който е бил непълнолетен към онзи момент разбира свойството и значението на извършеното от него деяние и е могъл да ръководи постъпките си. Обвиняемите, с едно изключение - на Петър Лаковски, не се признават за виновни.

Според прокуратурата подбудите за причиняването на телесните увреждания са били хулигански, тъй като с действията, довели до телесните увреждания петимата обвиняеми са искали да изразят и явно неуважението си към обществото.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес