Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Одобрен е проектът на Враца за модерно улично осветление

07 януари 2021, 14:06 часа • 2130 прочитания

Проектът ни за модернизиране на уличното осветление във Враца е одобрен. Осигурените средства са 1 125 216 лв., като с тях стартираме първата фаза на тази мащабна реконструкция, съобщи във Facebook профила си кметът на общината Калин Каменов.

Планирано е в началото да бъдат обхванати булеварди и ключови пътни артерии в града, като след това ще продължат и в малките вътрешноквартални улици.

В рамките на проекта ще се подменят 900 осветителни тела и ще се монтират 400 соларни лампи. Новите LED съоръжения ще осигурят много по-голяма енергийна ефективност и осветеност в града.

Успоредно с това ще бъде внедрена и система за управление на осветлението, в зависимост от различните часови интервали и интензитета на движение.

„В първата фаза започваме реконструкция на участъците от булевардите - „Демокрация“, „Мито Орозов“, „България“, „Втори юни“ и „Европа“, както и улиците – „Екзарх Йосиф“, „Стоян Заимов“, „Околчица“ и „Стоян Даскалов“. Така ще бъдат обхванати зоните, с най-голяма натовареност на движението“, уточнява още кметът.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес