Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кампания във Враца примпомня за приноса ни за спасяването на евреите

19 октомври 2018, 18:20 часа • 724 прочитания

Във Враца започва културно-информационна кампания за приноса на България в спасяването на евреите. Тя е организирана от Областна администрация Враца в партньорство с 5 читалища от областта.

Идеята на организаторите е да припомнят приноса на нашата страна за спасяване на евреите от геноцид по време на Втората световна война и отбелязване на 75-тата годишнина от историческите събития.

Началото е в Згориград на 22 октомври заедно с читалище  „Пробуда-1926“.  Ще бъде представен филм за спасението на евреите по време на Втората световна война. Мероприятията ще продължат в читалищата от общините Криводол, Роман, Оряхово и Мизия. Началният час е 17.00 ч.

На 23 октомври, Народно читалище „Светлина – 1928“ в село Ракево ще бъде домакин на мероприятието. В Народно читалище „Цветан Гановски – 1891“ в с. Кунино, на 24 октомври ще се проведе третото културно-информационно събитие. На 25 октомври, филмът ще бъде представен в Народно читалище „Самообразование – 1894“ – с. Селановци, а на 26 октомври – в Народно читалище „Пробуда – 1927“ – с. Софрониево.

Поредицата от информационни събития са част от Работната програма за 2018 година на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС.

 

 

 

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес