Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готов е проектът за парк в спортния комплекс на Враца

26 март 2021, 12:21 часа • 19617 прочитания

Готов е проектът за реконструкция и обновяване на парка в Спортен комплекс „Христо Ботев“, наречен от кмета Калин Каменов – „новото сърце на Враца“.

Неговата площ е над 77 декара. Градоначалникът обясни, че се запазва настоящата алейна мрежа, както и всички съществуващи годни дървета. Паркът ще бъде обогатен с нови видове високи насаждения,  съобразени с климатичните условия във Враца. 

Предвиждат се четири основни зони. Първата ще е обособена за детски игри, фитнес на открито и амфитеатър за провеждане на събития. Втората ще е за екстремни спортове, скейт и Pump Track. Третата - за отдих, с езеро от 2 декара и водни ефекти. Четвъртата - за луна-парк, виенско колело с диаметър 32 метра и уникална гледка към Балкана, както и Piknic area.

В обновения парк ще бъдат обособени още алеи за колоездене и джогинг, зона за разходка и дресировка на домашни любимци, места за хранене и много атракциони.

Предвижда се изграждането на обществен паркинг с 80 паркоместа, обновяване настилката на всички алеи, ново модерно осветление и поливна система.

Проектът е основен приоритет за развитие на градската среда на Враца и е заложен в Плана за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027 година, допълва Калин Каменов.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес