Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детското отделение във врачанската болница поднови работа

11 септември 2023, 15:55 часа • 1308 прочитания

Започна работа детското отделение в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца. В педиатрията ще поемат дежурство лекар от софийския спешен център, пенсиониран педиатър от Враца и лекар без специалност, но с известен опит. Това пише в доклада на изпълнителния директор на болницата д-р Кети Ценова до борда на директорите.

Към екипа в детското отделение ще помагат 11 медицински сестри и четирима санитари. С такъв персонал педиатрията може да работи на първо ниво на компетентност. По думите на д-р Ценова, исканото увеличение на заплатите на медиците в детското отделение е довело до дестабилизация на болницата, цитира я БНТ. Последвали са искания и от други отделения за по-високо заплащане, с намерения за напускане при неизпълнение.

Притесненията са големи, тъй като всички отделения работят на минимума на изискванията за брой лекари и напускането и на един ще бъде проблем.

Още: Калин Каменов: Детско отделение във Враца ще има

Директорът на болницата е на мнение, че ако държавната политика по отношение на областните болници не се промени, лечебното заведение във Враца има две възможности за закриване - без увеличение на заплатите и напускане на персонала след 2-3 седмици или увеличаване на заплатите и невъзможност те да се изплатят. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес