Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автобус с работници се подпали във Враца, няма пострадали

19 август 2014, 16:14 часа • 11645 прочитания

Служебен автобус, превозващ работници от завода за кабели в Мездра "СЕ Борднетце", се е запалил във Враца. За щастие при инцидента няма пострадали.

Плашещата случка се е разиграла на улица „Поп Сава Катрафилов“, зад църквата „Св. Николай Чудотворец“ на площад „Христо Ботев“, информира tribali.info. Там автобусът е спрял, след като шофьорът Венелин Хрисотв усетил миризма на дим. Той веднага евакуирал пътниците, а малко след това гръмнала задната лява гума и превозното средство се подпалило.

На мястото веднага пристигнал екип на областното управление за пожарна безопасност и защита на населението. Огнеборците потушили пламъците за минути. Патрулен автомобил с полицейски служители също пристигнал, за да отцепи движението по натоварената централна врачанска улица.

Въпреки бързата намеса на служителите на реда, задната част на превозното средство е напълно изгоряла. Двигателният отсег, багажното отделение и част от инвентара са погълнати от огнените езици.

Най-вероятно причината за пожара е техническа неизправност. Tепърва предстои следствените органи да излязат с официално становище по случая.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес