Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Волейболните национали поведоха на Сърбия, но започнаха със загуба в Лигата на нациите

08 юни 2022, 09:52 часа • 3414 прочитания

България започна със загуба участието си във волейболната Лига на нациите при мъжете. "Лъвовете" поведоха на Сърбия, но в крайна сметка отстъпиха с 1:3 (25:19, 19:25, 22:25, 20:25) в канадската столица Отава.

И двата състава бяха без най-големите си звезди, като от българския отбор отсъстваха Цветан Соколов и Тодор Скримов, чиято подготовка е насочена най-вече към Световното първенство през есента. Николай Желязков направи дебюта си като треньор на националите.

Селекцията ни започна страхотно в мача. Реализирахме много успешни блокади, сервисът бе на ниво и в средата на гейма се натрупа солидна преднина - 15:9. После частта беше спечелена убедително.

Във втория гейм „плавите“ намериха себе си и се разиграха, докато в българския тим бе отбелязан спад, започнаха и непредизвикани грешки. В средата сърбите вече водеха с 16:9. Селекционерът Желязков предприе рокади, но те не доведоха до промяна, пише БГНЕС. Сърбия продължи да диктува играта и затвори гейма в своя полза за равенството 1:1.

Третият гейм бе ключов в мача. В средата „лъвовете“ имаха предимство от две точки - 17:15, но не съумяха да го запазят. Сърбите поведоха с 21:19, за да може в крайна сметка да спечелят частта с 2:1. В крайна сметка Сърбия използва преимуществото си и триумфира с победата.

Най-висок точков актив за България отбеляза Радослав Парапунов с 14 точки (1 блок). Александър Николов завърши с 13 точки (1 блок). Светослав Гоцев добави 12 ( 5 блока, 2 аса).

Следващият двубой от Лигата на нациите за волейболистите ни е на 10 юни от 23:30 часа българско време срещу Германия.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес