Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Готов да сподели цялото богатство на таланта си": Капитанът на България премина в Полша

13 юни 2024, 16:40 часа • 11085 прочитания

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Алекс Грозданов ще продължи своята кариера в полския Богданка ЛУК Люблин. В последните два сезона централният блокировач се подвизава в италианския Верона, където треньор е родният специалист Радостин Стойчев.

Грозданов е готов да сподели цялото богатство на таланта си

"Отличната статистика на Алекс на блок понякога отклонява вниманието от брилянтната му атака, която се отличава с отлична физика и динамика. Той впечатлява с интуицията си при блокада. Знаем, че Алекс е готов да сподели с нас цялото богатство на таланта си. Вярваме, че като създадем благоприятни условия за развитието му, ще спечелим ценен капитал в борбата ни за постигането на нашите цели в Полша и в европейските турнири", коментира пред сайта на клуба вицепрезидентът Мачей Крзачек.

ОЩЕ: Волейболна звезда на България легна под ножа, аут е за 2 месеца

национален отбор по волейбол

Представянето на новия български капитан

От Богданка, който финишира на пето място в местното първенство през миналия сезон, изтъкват, че Грозданов е бил един от най-добрите блокировачи в Италия и че завършва успешно 60% от атаките. Националът ни бе избран за капитан на България от новия селекционер Джанлоренцо Бленджини и има 59 точки за отбора в Лигата на нациите в 8 мача до момента - 36 от атака и 20 успешни блокади.

МИНАЛАТА СЕДМИЦА: България изстрада трудна победа над Иран, национал направи мача на живота си

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес