Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франция покори европейския волейболен връх

19 октомври 2015, 07:00 часа • 14062 прочитания

Националният отбор на Франция спечели Европейското първенство по волейбол, чиито домакини бяха България и Италия, предаде БГНЕС. Във финала петлите се наложиха с 3:0 гейма над голямата изненада на турнира – състава на Словения. Спечеленият трофей бе първи за французите от първенство на Стария континент. След страхотното си представяне през целия турнир пък за словенците остана среброто.

Финалният сблъсък в столичната "Арена "Армеец" София" започна с превъзходство на „петлите”, които след много силен първи гейм поведоха в резултата след 25:19.

Във втория, словенците стартираха много по-агресивно и това даде резултат, като те успяха да се поведат. В края на гейма обаче играчите на Андреа Джани пропиляха пет геймбола, включително преднина от 24:21 и буквално подариха втората част на Франция, която затвори гейма при 29:27.

В последвалия трети гейм, въпреки опитите на словенците да направят обрат и да се върнат в мача, класата на Ървин Нгапе и компания се оказа непреодолима и Франция триумфира със златните медали отново след 29:27.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес