Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България без Цецо Соколов и Алекс Николов в повторния дебют на Пламен Константинов

23 май 2023, 12:25 часа • 2384 прочитания

Българският национален отбор по волейбол излиза тази вечер срещу отбора на Нидерландия в първа среща от приятелския турнир в Кавалезе. Двубоят ще бъде повторен дебют, макар и неофициален, за селекционера Пламен Константинов.

България срещу Нидерландия в приятелска среща

В приятелския турнир участват три отбора, като другият тим е този на световния шампион Италия. "Лъвовете" ще играят срещу "скуадра адзура" в четвъртък. И днешната среща във вторник, и срещата в четвъртък са с начален час 22:00 българско време и ще бъде предавана по Rai Sport Sat.

Соколов, Атанасов и Николов извън състава

Пламен Константинов не може да разчита на Цветан Соколов, Мартин Атанасов и Александър Николов. Те получиха по-дълга почивка заради клубните им първенства. Соколов помоли треньорския щаб да го освободи от Лигата на нациите, за да е готов на 100% за Европейското и олимпийските квалификации.

Цветан Соколов

Избраниците на Пламен Константинов

Ето състава за двубоите в Кавалезе: Георги Братоев, Георги Сеганов, Делчо Раев, Димитър Димитров, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Николай Пенчев, Светослав Иванов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Мартин Божилов и Симеон Добрев.

Пламен Константинов се надява, че ще може да върне в отбора и волейболната легенда Матей Казийски. Ето какво каза Казийски за евентуалното си завръщане в националния отбор.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес